Yayınlanma tarihi: Oca 21, 2021

Üretim Dağıtma Talep'leri Hakkında

Yaşanan sorunlardan görülen lüzum üzerine, yeni düzenlenmiş YEK belgeleri için yapılacak mahsuplaşma oranları değişiklik ve/veya sayaç ekleme taleplerinin, mevcut belgenin hesaplara işlenip mahsuplaştırmaya başlanabilmesine fırsat verilebilmesi açısından YEK belge tarihinden en erken 1 Ay sonra yapılması gerekmektedir.

Önemle bilgi edinilmesi rica olunur.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 25, 2020

2021 Yılı Kota Bilgileri

2021 yılı yenilenebilir enerji kaynağı kapasitesi aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

1.    AG Seviyesinde yapılacak kurulumlar için;
       a.    Konutlarda tüzüğün belirlediği kurulum gücü kadar "sınırsız", ancak şebeke analizi yapıldıktan sonra konutlardaki kota durumu tekrardan değerlendirilecektir.
       b.    Konut dışı yapılarda, tüzüğün belirlediği kurulum gücü kadar, toplamda “2MW” olarak belirlenmiştir.
2.    OG Seviyesinde yapılacak kurulumlar için kota şebeke analizi yapıldıktan sonra değerlendirilecektir.

Not: Ocak 2020 tarihli tüzükte değişiklik yapılmamıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 12, 2020

Kurulum İzin Başvuruları

Başvuru Dosyası 2. Nüsha hakkında

Bugünden itibaren aşağıdaki kapsama giren başvurular hariç tüm başvurularda tek başvuru dosya nüshası ile başvurulacaktır.

1. Çoklu Mahsuplaşma talep edilen

2. Üretim Sayaçlı

3. 15kW'ın üzerindeki başvurularda

2 nüsha (kopya) başvuru dosyası ile başvurulacaktır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 19, 2020

Üretim sayaçları hk.

YEK Kurulu'nca alınan karar gereği, bugünden itibaren, yeni başvurular yanında, mevcut YEK belge sahipleri de YEK Kurulumlarında aynı aboneye ait olan ve herbir Abonelik için tüzüğün belirlediği güç (kW) sınırları içerisinde kalmak koşulu ile PV Kurulum çıkışlarına mevcut sayacın ve tesisatın uygunluğuna bağlı olarak üretim sayacı takılmaksızın çok sayaçlı mahsuplaşma yapmak üzere kapasite artırım başvurusu yapabileceklerdir.

Önemli Not: YEK Belgesinden sayaç/sayaçlar çıkarılma talep edilmesi halinde iptal edilecek sayaç/sayaçlar yerine dilekçe tarihinde geçerli tüzüğe uygun bir şekilde sayaç eklenmesine veya sistemin yine tüzüğe uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerekecektir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 8, 2020

Panel İlaveleri Hk.

YEK Belgesi sahibi sistemlerde panel artırımı yapılması istenmesi durumunda;
    a.    Inverterin %10’nuna kadar panel artırılması istenmesi halinde Bakanlığa dilekçe yapılmasına, 
    b.    Inverterin %10’nundan fazla panel artırılması istenmesi halinde sistemin Kıbtek tarafından kontrole sunularak onaylanan formlar  ile Bakanlık tarafından YEK Belgesi yeniden düzenlenecektir.

Saygı ile duyurulur.

 

Devamını oku
123468910Last

«Ocak 2026»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2930311

ÖNEMLİ DUYURU

Yenilenebilir Enerji Yasası (Sayı:47/2011) tahtında çıkarılan Yenilenebilir Enerji (Uygulama ve Denetim) Tüzüğü'nün 5'inci maddesinin (13)'üncü fıkrasında, "Bakanlık, her yılın Aralık ayı içerisinde Kurul tarafından önerilen, bir sonraki yılda izinlendirilebilecek yenilenebilir enerji kaynağı kapasitesini belirler ve Bakanlığın web sayfasında yayımlar" ifadesi belirtilmektedir. Son aylarda yaşanan yoğunluklardan dolayı Kurulun değerlendirmesine sunulacak veri çalışmaları tamamlanamadığından dolayı henüz 2026 kotası belirlenememiştir. En kısa zamanda kota belirlenip buradan ikinci bir duyuru yapılacaktır. Söz konusu duyuru yapılacaya kadar İthal Ön İzin Başvuruları ve Üretim Dağıtım Dilekçeleri haricinde başvurular geçici olarak alınmayacaktır. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Devamını oku
234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678